Restaurants

Le Leysin en La Fromagerie:

Hier moet u één keer (minstens) gaan eten (2 restaurants naast elkaar). La fromagerie is naast een restaurant ook een museum èn ze maken er kaas. Hier kunt u de typisch zwitserse gerechten als kaasfondue, raclette, rösti en vele andere gerechten proberen. Als desert is er het echte “schuim” (meringue) uit de oven met verse Gruyère crème eroverheen...heerlijk!
Van dit alles kunt u genieten met een glaasje Fendant en dat terwijl ze naast u kaas maken.

Prafandaz:

Als u van fondue houdt en eens in bent voor iets nieuws dan bent u hier zeker aan het goede adres! Zij hebben wel 22 soorten kaasfondue: met bier, champagne, alpenkruiden, curry, noten groente etc. Ook is er voor fans van Asterix en Obelix heus wildzwijn op het menu (sanglier). Kijk op www.prafandaz.ch voor meer informatie. De wandeling erheen wekt de eetlust wel op..en daarna even van het uitzicht over het meer van Genève genieten, stukje doorlopen na het restaurant.  

La Lorraine:

Hier is het goed eten tegen een redelijke prijs. De dagmenu’s zijn aantrekkelijk geprijsd en lekker. U kunt hier naast pizza's ook bijvoorbeeld rosbief eten en leuke menuutjes, heerlijk! Het gezellige terras is in het centrum van Leysin, u kunt er niet omheen. www.lalorraine.ch.
De bar (le saloon) aan de overkant van de straat is van dezelfde eigenaar, daar kunt u ook internetten.

La Calabre:

Italiaans/Zwitsers/Frans restaurant. U kunt hier zowel vlees als vis eten. Ook is er een hele lokale bar aanwezig waar men de typische leysinoud kan "bewonderen". Daar loopt u doorheen en erachter zijn 2 eetzaaltjes waarvan een met openhaard. .  www.lacalabre.ch

 

Le Chasseur

Een echt familierestaurant. Hier vindt u goede dagmenu’s (alleen ’s middags) De hele dag door hebben zij overheerlijke pizza. Ook een leuk terras.

La Caleche:

Vlakbij de skiliften. Café en eetgelegenheid. Dagmenu 16.- chf (’s middags) en 's avonds ook nog een kleine kaart met o.a. fondue en kip in het mandje. Hier kan men in de winter après skiën (wel op z'n zwitsers natuurlijk).

 

Bergrestaurants

Kuklos

   
Een draaiend restaurant. Bovenop de Berneuse geniet u van het veranderende uitzicht terwijl u eet. Er is een restaurant (dat draait) en een self service restaurant beneden aanwezig (draait niet). Bij mooi weer kunt u zelfs de Eiger, Jungfrau en de Mont Blanc zien.
 

Le Mayen:

Een soort berghut waar je een echte “croûte” kunt eten. Dit is een in witte wijn gedrenkte dikke plak brood met kaas eroverheen in de koekenpan. Echt de allerlekkerste van de omgeving. er is een petite croûte en een grande croûte..

Les Fers:

Met terras dè plek om lekkere warme chocomel (enz..) te drinken.
In het skiseizoen kunt u hiervandaan, na eerst een kaasfondue te hebben gegeten, naar beneden skiën met fakkels! Heel gezellig.
 

Vraag bij de VVV of het restaurant wanneer het precies is. Les Fers is de gezelligste tent op de piste, met bar en muziek maar bij Le Mayen hebben ze ook af en toe echte lokale muziek...