Omgeving

 

Skiën in de omgeving van Leysin:

Villars

Groot skigebied met de mogelijkheid om naar Les Diablerets door te skiën. Samen met Leysin en Diablerets is er de skipas Alpes Vaudoises: inclusief de bus die u haalt en brengt van dorp naar dorp.

Diablerets

Mooi skigebied met veel soorten liften en natuurlijk het rondje naar Villars. In de zomer kan er op de gletsjer ook nog geskied worden. www.glacier3000.ch

Col des Mosses:

Voor beginners aan te raden, niet te steil en hele brede pistes. Alleen ankerliften.

Gstaad:

Alleen al leuk om te kijken naar mensen die gezien willen worden.

Les portes du soleil:

Erg druk in de schoolvakantie maar leuk voor een dagje anders! Een zeer groot skigebied met veel vertier.

Verbier

Met de auto naar Le Châble, daar de auto gratis parkeren en dan meteen met de lift omhoog naar Verbier, heel makkelijk zo en super veel en goede pistes.


Natuurlijk liggen Zermatt, Crans Montana en Veysonnaz ook niet al te ver weg...

Zwem- en thermaal baden:

Aquaparc in Le Bouveret:

(aan het meer van Genève).
Met Jungle land, Captain kids land, en Paradise land is hier van alles te beleven. Het water is 28° tot 32° graden en behalve een hammam en sauna’s vindt u hier een echt piratenschip met glijbanen. Om het geheel compleet te maken vindt u hier ook een waterval, golfslagbad en vele superglijbanen! www.aquaparc.ch Echt prachtig voor kinderen (en volwassenen!).

Lavey les bains:

Is een echte aanrader, niet ver weg(30 minuten): berg af en richting Bex rijden, daarna staat Lavey op de borden. Geheel gerenoveerd met grote warme buitenbaden met relax bedden in het water en massagekanonnen. www.lavey-les-bains.ch Helpt goed tegen de spierpijn van het snowboarden en wandelen..

In Saillon les bains:

(richting Saillon) is het heerlijk relaxen in de baden van verschillende temperaturen (binnen en buiten). Het sauna landschap complementeert het geheel. En als u toch deze richting op gaat dan kunt u een bezoekje brengen aan St. Léonard waar zich een groot ondergronds meer bevindt.

Steden,div. routes en sites met tips voor uitstapjes.

Lausanne, Evian en Montreux

zijn ook een bezoekje waard. Bij Montreux kunt u het beroemde Chateau Chillon bezoeken en in juli is er het jazz festival. meer info op www.region-du-leman.ch en www.leman-sans-frontiere.com

De wijnroute

Die bovenlangs het meer loopt (route du vignoble, in september met oogstfeesten en proeven) is een echte aanrader voor iedereen die van prachtige vergezichten en mooie natuur houdt. (zie ook www.lavaux.ch) De treinroutes in dit gedeelte van Zwitserland zijn ook zeer de moeite waard. Vooral de Crystal Express die van Montreux via Gstaad naar Zweisimmen rijdt is een unieke ervaring, meer info op www.mob.ch

Bex:

Hier bevindt zich een ondergrondse zoutmijn. U kunt hier een rondleiding krijgen en een ritje met een ondergrondse trein maken. De temperatuur is hier altijd 17° en de mijn is geopend van 1 april tot 15 november.

Aigle:

Behalve het oude straatje " Rue du Jérusalem" is ook het kasteel te bezichtigen, dit is een wijnmuseum geworden.

Als u meer wilt weten over bepaalde sporten of plaatsen dan kunnen wij u natuurlijk informatie verschaffen, er is te veel te doen om hier op te noemen!!