Leysin staat bekent als een middelgroot wintersportcentrum, ’s zomers is er echter ook veel te beleven. Het biedt de toeristen tal van sportieve en recreatieve mogelijkheden. Zo kunt u hier heerlijk wandelen, de mysterieuze wereld van de Celten ontdekken, zwemmen, tennissen, schaatsen (www.leysin-sports.ch), bergbeklimmen, mountainbiken (www.leysinpark.ch) , paardrijden, minigolf spelen en parapent springen. Ook kunt u in de nabije omgeving raften en bungy jumpen. Natuurlijk kunt u ook nog de ski’s onderbinden op de gletsjer van de Diablerets of golfen in Aigle of Villars. Als dit wat al te sportief is kunt u nog altijd gaan vissen in een van de alpenmeertjes (wel vergunning halen bij de gemeente).
 
’s Winters biedt Leysin talrijke wintersportmogelijkheden; ruim 60 km skipiste met 1 cabinebaan, 7 stoeltjesliften  en 4 babyliften. (www.teleleysin.ch) Voor de langlaufers zijn er verschillende loipen geprepareerd. Ook aan snowboarders is gedacht, er is een speciaal snowpark met een halfpipe en een hele piste met jumps en andere obstakels. (Deze worden ook gebruikt tijdens de Nescafé worldseries die in januari gehouden worden). Ook heel erg leuk zijn de glijbanen (snowtubing) waarbij je met een liftje omhoog gaat en dan in een soort grote binnenband naar beneden kunt glijden (naast het sportcentrum bij de camping). www.tobogganing.ch
 
Verder is er gelegenheid om te zwemmen, tennissen, curling te spelen en kunt u natuurlijk sneeuwrackets huren voor speciale wandelingen. In de omgeving strekken zich 50 km skiwandelwegen en 200 km gewone wandelwegen uit. Kijk ook op www.balades.ch   Nabij gelegen wintersportgebieden zijn les Portes du Soleil, Les Diablerets/Villars, Crans Montana en Rougemont/Gstaad. De eerste sneeuw valt omstreeks begin december en het gebied blijft meestal geopend tot en met de paasdagen. Door het gebruik van sneeuwkanonnen is een afdaling tot naast het appartement vaak goed mogelijk.
 
Ook ’s avonds kunt u zich hier prima vermaken, er is 1 discotheek (In de Top Pub boven in Leysin bij Feydey). Voor de après ski kunt u naar de Lynx, top pub, yeti bar (vlakbij skilift en een aanrader!) en de saloon. Als men naar de film wil is er de mogelijk te gaan naar de bioscoop onder het Classic hotel (vaak in het Engels).
 
De inwendige mens wordt ook niet vergeten, er zijn talloze gezellige restaurants in het dorp, voor de fondue of raclette kunt u naar la Fromagerie (La fromagerie www.lafromagerie.ch ) dat tevens dienst doet als kaasmuseum, de kaas wordt gemaakt terwijl u zit te eten. Een tip: bij de kaasfondue alleen witte wijn of thee, zeker geen cola want dan is de maag net een grote kauwgombal.  Ernaast  vindt u een uitstekend restaurant Le Leysin waarbij ze zeer goed  vlees hebben, er wordt hier op het haardvuur gegrild. De toetjes zijn hier ook zeker demoeite waard. Bij la Lorraine is het eten goed voor een redelijke prijs. Le Chasseur is zeker een aanrader voor de echte pizza liefhebber, gezellige bediening en ook de vooraf te bestellen paella is heerlijk! Bij La Calabre is de fondue chinoise altijd erg goed en veel, eerst even door het café gedeelte lopen, daarachter zijn de twee eetzaaltjes. Bij restaurant Prafandaz hebben ze zeer veel keus in soorten kaasfondue en de chocolade taart is erg lekker, zeker na het skiën of na de wandeling hier naartoe. 
Leysin was vroeger een kuuroord. De zontherapie tegen TBC is hier uitgevonden door dokter Rollier. Leysin was hier uitermate geschikt voor vanwege het brede plateau en de vele uren zon. U herkent de vroegere zonhuizen/klinieken door de brede balkons met aan beide kanten ramen. Vooral in het hoger gelegen deel van Leysin (Feydey) zijn er nog veel gebouwen die in die tijd zijn gebouwd. Nu zijn de meeste hotels of scholen /appartementen geworden, er is nog 1 kliniek open.

Bereikbaarheid

per auto:

Via Utrecht/Keulen/Koblenz/Karlsruhe/Basel/Bern/Montreux/ afslag Aigle/ afslag Aigle-Leysin ( 950 km).

per vliegtuig:

Via Genève (100km) (KLM/Swiss/Easyjet), daarna nog per trein of huurauto.

per trein:

U kunt per trein naar Zwitserland reizen tot aan het station van Aigle. Daarna kunt u het bergtreintje omhoog nemen- uitstappen gare Feydey of Vermont waarna u een taxi kunt nemen of naar het appartement toe kunt lopen. 
Kijk op www.sbb.ch/en/index.htm