SPORT

  Eigenlijk zijn er teveel sporten om op te noemen die men in en om Leysin kan beoefenen! Ik zal toch een poging wagen om er zoveel mogelijk te noemen.
 
 

Skiën, langlaufen en snowboarden

Op de ruim 70 kilometer piste die Leysin rijk is kan men voor elke moeilijkheidsgraad wel een afdaling vinden. Er is 1 cabinebaan, 7 stoeltjesliften, 3 ankerliften en ongeveer 4 babyliften. Tevens is er een monster halfpipe en funpark en boarderx voor de snowboarders. (van 8-15 januari 2005 NK snowboard in Leysin!) Er zijn sneeuwkanonnen aanwezig. Tevens zijn er nog een groot aantal langlaufloipes uitgezet. Kijk ook op www.teleleysin.ch voor de actuele sneeuwcondities en prijzen. Voor de prijzen van skilessen kijk op l'Ecole Suisse de Ski de Leysin. Indien u een abonnement neemt voor meer dan 2 dagen komt het skigebied van Villars, Diablerets, Gryon, Les Mosses en de glacier3000 erbij, alpes vaudoises, 72 liften, 215 km skipiste in totaal, vervoer per bus inclusief.
Klik hier voor het Plan de piste van Leysin.
 
 
 

Snowtubing

Bij genoeg sneeuw is er bij de ijsbaan beneden in het dorp een snowtubing baan. Dit zijn een soort bobslee pistes waarbij je in een binnenband naar beneden glijdt. Er zijn 7 banen met verschillende moeilijkheidsgraden en je gaat weer omhoog met een speciaal liftje waar je je band aan vast maakt. Een echte aanrader!! Ook kun je hier gezellig wat drinken en de anderen bekijken! Voor meer informatie klik ook op www.toboganning.ch
 
 

Bergwandelen-beklimmen

Leysin is een ideaal wandelgebied. In de direkte omgeving kan men naar gletsjers wandelen. Ook bestaat de mogelijkheid om een wandeling te combineren met de trein en bus, hierover kan men een speciale folder krijgen bij de stations. In Leysin is ook een "via ferrata", dit is voor de meer geoefende wandelaar. De Tour d 'AÏ kan men ook beklimmen met een gids en uitrusting. Klik op www.guideservice.ch voor meer info.
 
 

Mountainbiken

In de bergen bij Leysin zijn verschillende routes uitgezet voor de mountainbike. Deze kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de vvv in Leysin. U kunt uw fiets dan ook aan de cabinebaan hangen d.m.v. een speciaal systeem. Een keer per jaar vindt er hier een worldcup mountainbiking plaats. Voor meer fietsroutes zie ook www.veloland.ch 

Ook is er nu een echt bikeparc waar men met een mountain bike allemaal trics en jumps kan oefenen. (naast de schaatsbaan)
 
 

Sporthallen

Er zijn 2 grote sporthallen in Leysin. (www.leysinsports.ch) Een in het centrum ( new sporting club- hier is ook het VVV) bij de skiliften. Daar kunt u zwemmen ( turksbad), squashen, tennissen en fitnessen. De andere sporthal bevindt zich onder in het dorp en huisvest een ijsbaan, curlingbaan, tafeltennistafels, algemene sporthal en buiten tennisbanen. Achter dit complex bevindt zich een trimbaan.
 
 

Parapenten

Deze sport wordt heel veel beoefend in Leysin. 's Winters met ski's de berg af totdat men vliegt en zomers de berg afrennen! Om het eens te proberen kunt u een duo sprong maken, dit kost ongeveer chf. 100.-  Naast de skischool bevindt zich Panpam de parapenteschool.
 
 

Paardrijden en ezeltochten

In het midden van het dorp bevindt zich de manege van Leysin. In de winter en in de zomer is het heel leuk om daar een buitenrit te maken. Bij Giobellina kan men muilezeltochten maken. Men gaat met de ezel de bergen in voor een avontuurlijke tocht, deze kan ook uit meerdere dagen en met picknick bestaan.
 
 

Golfen en minigolfen

In Aigle en Villars zijn twee hele mooie golfbanen aangelegd waar men kan golfen. In Leysin kan men alvast beginnen met minigolfen. Dit terreintje ligt in Feydey vlakbij het station.
 
 

Vissen


Men kan in de bergmeertjes vissen maar men moet wel eerst een vergunning bij de gemeente halen. Vraag de VVV (zwembad) om meer info
 
 
 

Diversen

In de omgeving kan men ook raften, hydrospeed, canyoning en survivallen. Ook zijn er veel mogelijkheden om te waterfietsen, surfen, zeilen en waterskiën. Nieuw zijn de QUAD tochten in Leysin met uitleg en eten! www.quadrando.ch Een geweldige ervaring is ook een luchtdoop per helikopter! Of heliskiën natuurlijk, of romantisch eten op een bergtop, klik op www.helichablais.com voor meer info.Voor meer informatie kunt u ons altijd mailen of bellen, zie info pagina.